Vlada uskoro usvaja zakon koji omogućava dolazak Pej Pala u Srbiju

Bez autora
Nov 06 2012

Vlada Srbije naredne sedmice usvojiće izmene Zakona o deviznom poslovanju kojim će biti omogućen dolazak u našu zemlju svih kompanija koje pružaju usluge plaćanja preko Interneta, uključujući i Pej Pal. I dalje će ostati zabrana otvaranja računa građana u inostranstvu zato što MMF i NBS smatraju da je to preuranjeno jer Srbija nije dovoljno ekonomski jaka.To nije prepreka za dolazak Pej Pala niti bilo kog drugog sistema za plaćanje preko interneta. Izmene Zakona o deviznom plaćanju značajno će smanjiti birokratiju u deviznim plaćanjima, a taj pravni akt će biti usvojen u skupštini kada i Zakon o budžetu.

Vlada uskoro usvaja zakon koji omogućava dolazak Pej Pala u SrbijuVlada Srbije naredne sedmice usvojiće izmene Zakona o deviznom poslovanju kojim će biti omogućen dolazak u našu zemlju svih kompanija koje pružaju usluge plaćanja preko Interneta, uključujući i Pej Pal, najavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je, novinarima u Palati Srbija, rekao da će i dalje ostati zabrana otvaranja računa građana u inostranstvu zato što MMF i NBS smatraju da je to preuranjeno jer Srbija nije dovoljno ekonomski jaka.

- To nije prepreka za dolazak Pej Pala niti bilo kog drugog sistema za plaćanje preko interneta - ukazao je Dinkić.

On je rekao da će izmene Zakona o deviznom plaćanju značajno smanjiti birokratiju u deviznim plaćanjima, istakavši da će taj pravni akt biti usvojen u skupštini kada i Zakon o budžetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik